#149044
Anonym

I visse tilfælde kan banken ifalde erstatningsansvar. I andre tilfælde er det jeres skyld hvis der er glemt nogle helt åbenlyse omkostninger.

Det vil afhænge af:
a) Om I selv har glemt at oplyse banken om udgifter, som banken ikke havde nogen særlig forudsætning for at vide i havde.
b) Om banken har taget forbehold, ala. beregningen viser at rådighedsbeløbet vil være “x kr”. Vi tager dog forbehold for at I ikke kurssikrer lånet, og der kan være kursbevægelser frem til den dato lånet hjemtages.

Osv.

Hvis I ikke har oplyst banken om at der skulle sættes penge af til privatskolen, eller hvis I har oplyst banken om omkostningen, men I ikke kan bevise I har oplyst det, og banken samtidig påstår I ikke har oplyst det, jammen så har I ingen sag. Det er påstand mod påstand, og bevisbyrden påhviler anklager (altså jer som anklager banken for at have begået en fejl).

Hvis privatskoleomkostningen er en ny udgift, som I ikke har haft tidligere, så har banken været i god tro.

I øvrigt får I jo også (forud for boligkøbet og lånehjemtagelsen) udleveret selve budgettet med beregningen af rådighedsbeløbet. Her burde I selv have konstateret hvis helt åbenlyse udgifter mangler, så som privatskoleomkostningen.

Omvendt, hvis banken har kludret i det med beregningen af handelsomkostninger, offentlige udgifter så som varme, ejendomsskatter osv. Så har banken helt entydigt et erstatningsansvar. Sådanne udgifter er offentligt tilgængelige, og derfor SKAL banken kunne anvende dem korrekt i budgettet.