#148642
Anonym

Hej. Hvis alle skulle planlægge deres fremtid efter at de blev uarbejdsdygtige, syge eller arbejdsløse, ville der stort set ikke være nogen der kunne købe hus. De fleste mennesker får ikke noget valg og vil blive nødt til at arbejde frem til pensionsalderen som på nuværende tidspunkt er 67 år og som vil blive højere (sandsynligvis 70 år).

Dog er det sådan, at hvis man har en god pensionsordning, så har man også forsikret sig mod uarbejdsdygtighed, således at man ikke bliver ramt hårdt på økonomien, hvis der nu skulle ske noget. Og det har jeg selvfølgelig også som en del af min pensionsordning og forsikringer.

Vi arbejder begge i lav-risiko jobs (både mht. opsigelse og fysiske eller psykiske arbejdsskader) og elsker begge at arbejde, så jeg synes jo det er en smule pessimistisk aldrig at købe hus fordi man satser på at blive ramt af alverdens ulykker.

Jeg kigger ud fra de forudsætninger vi har og mener sagtens at vi har råd til det.

Desuden vil vi fremleje den ene lejlighed, så vi har den som et sikkerhedsnet, hvis nu alt skulle gå galt. Og selvom vi ikke synes der er nok plads i lejligheden, så er det altså en 4-værelses i København til en ret rimelig husleje (under 6.000 kr. pr. måned) og der kan vi godt klemme os sammen, hvis vi er nødt til det.

Jeg er da ked af at der er så mange mennesker i de her debatter som ser så sort på det hele. Vil dog garantere at vi aldrig ville købe hus, hvis alle de nævnte faktorer ikke er taget i betragtning på forhånd.