#147940
Anonym

Det er nu skrevet under på købsaftalen og punktet hvor den endelige beslutning skal træffes nærmer sig. Ikke mindst takket være hjælp fra dette fora er jeg kommet et skridt nærmere mit endelige valg når det kommer til låntagning. Om ikke andet er forståelsen ved at komme på plads, omend der stadig mangler lidt vej 🙂

Det store spørgsmål er dog stadig om vi skal vælge et lån med variabel eller fast rente. På den ene side er der den meget fristende F1 rente og det faktum at alle vi kender har valgt at omlægge til F1 lån. På den anden side har jeg en bank (Nordea) der tilråder et fastforrentet obligationslån (og en kæreste der er ved at være overbevist om det er det rigtige, mens jeg selv er meget i tvivl).

Nu til mit egenlige spørgsmål. Vælger vi et fastforrentet lån står vi igen med 2 valgmuligheder, nemlig med eller uden afdrag. Hvad kan svare sig over det lange løb? Er der nogen ulemper ved at vælge et afdragsfrit lån og så bruge besparelsen på at afdrage det (lidt) dyrere og mere usikre banklån? (Nordea Prioritet).

Jeg kan f.eks. se at kursen på de 2 lån ligger på hhv. 97,70 og 98,55 men jeg ved ikke hvor meget betydning det har.