#147930
Anonym

Der findes desværre ingen quick fix for din økonomiske situation. Derfor kunne du selvfølgelig gå hen og blive ligeglad med det hele, men det er dejligt at se, at du i stedet har valgt at tage ansvar og skride til handling.

Spørgsmålet er nu hvor meget du vil ofre i tid, aktiver og penge for at komme ud af din situation. For at skrabe pengene sammen må du sælge alt af værdi.

Bil 40.000
Andet 10.000 (Tv, pc, dvdfilm, alle unødige møbler, mærketøj mm. lav en bunke)
Opsparing 20.000 (Spar 1.700 op pr. md.)

Bilen er dyrere end offentlig transport. Besparelsen bruger du til at spare op. Jo mere du kan få solgt af andre ting, jo mindre behøver du at spare op. Dine dvd film er nok snarere 3.000 kr. værd (ca. 10 kr./stk.). Spørg Accord eller lignende videobiks som køber op, hvad de vil give for din samling. De sælger ofte filmene videre til ca. 25-30 kr. Hvis prisen er meget dårlig, så sælg dem online. Del eventuelt dvd-filmene op i klassikere, de nyeste film osv. for at få forskellige priser. Dine større ting kan nok bedst betale sig at sælge enkeltvis. Prøv at sælge dem på nettet eller på et loppemarked frem for at ringe til manden i annoncen, som opkøber alt muligt til videresalg.

Resten af opsparingen skal komme fra at reducere dine udgifter til bolig (flyt i en etværelses lejlighed med hjælp til indskud fra kommunen, flyt ind hos nogle andre for en periode eller få en bofælle) samt afmelding af tvpakken og licens (sidstnævnte kræver, at du ikke har radio, tv, pc eller mobil med netadgang). Afmeld unødvendige forsikringer – er du fx både dækket af ulykke via arbejde, fagforening og privat. Og sådan forsætter du med hård hånd at kigge på din økonomi.

Så fortæl kreditorerne, at du ikke kan skaffe pengene nu, men at du fx har dem indenfor et år og om fristen kan forlænges dertil. Og hvis du er bange for at du bruger pengene undervejs, så bed om at kreditorer opretter en konto, så du ikke har adgang til pengene.

Og husk det kun er for en periode, at du skal leve skrabet. 70tkr. er alligevel ikke så mange penge. Det kan sagtens lade sig gøre at finde pengene. Og når du er færdig, kan du evt. flytte bank og starte på en frisk. Nuværende og kommende kærester skal ikke lide under din dårlige økonomi. Du vil ikke være nødsaget til at tigge om lån hos familie/venner/kommunen, når tandlægeregningen kommer osv. Måske vil det ligefrem være en sund proces for dig, hvor det går op for dig, at det faktisk ikke er så svært at leve med mindre efter et stykke tid og at alle de materielle ting, som du har omgivet dig med, slet ikke var så vigtige.