#147836
Anonym

Hvis man laver en ultrasimpel peer-group-analyse, hvor man sammenligner de akkumulerede nedskrivningerne i Forstædernes Bank (som til dato er på 6 mia. kr) med de akkumulerede nedskrivninger i Amagerbanken (som til dato er 2 mia. kr) og korrigerer for forskelle i udlånet og eksponeringen mod ejendomssektoren, så skal Amagerbanken i alt nedskrive 9 mia. kr. Holder det stik (dvs. at bankerne er ens, og Forstædernes bank/Nykredit er realistisk i deres nedskrivninger, mens Amagerbanken bevidst undervurderer nedskrivningsbehovet) jammen så mangler Amagerbanken faktisk at tage 7 mia. kr’s nedskrivninger.

Pointen er, at Forstædernes Bank og Amagerbanken minder utroligt meget om hinanden. De er i samme område, de har den samme type kunder, selv om Amagerbanken er en smule større og har en lidt større procentdel af udlånet indenfor ejendomme.

Nedskrivninger i ovennævnte omfang kan Amagerbanken på ingen måde klare, og hvis der kommer nedskrivninger i det omfang, så må banken afvikles. Jeg glæder mig dog over, at Ree på den måde er med til i sidste ende er med til at spare skatteyderne for noget af tabet.

Nuværende egenkapital i Amagerbanken: 1,1 mia.
Nuværende efterstillet kapital: 1,2 mia.
Planlagt kapitaltilførsel (best case): 0,7 mia.
Planlagt tilførsel af efterstillet kapital (best case): 0,7 mia.
Tabsbuffer: 3,7 mia.

Dvs. skatteyderne kan nøjes med “kun” at betale 3,3 mia.