#147796
Anonym

Hej Mikkelsen1980,

Du har ret i, at kurstabet fragår i beregningen af realkreditlån. Tankerne bag, at dette fragår i beregningen er, at der ikke er tale om en omkostning – i hvert fald ikke i traditionel forstand.

Der er også andre ting, der kan blive “trukket fra” i beregningen af realkreditlån/kan blive medbelånt, ligesom der er noget, som man IKKE kan fratrække i beregningen af realkreditlånet/som reducerer, hvor meget du kan få i realkreditlån.

I mit link i første svar, kan du finde informationer om, hvordan udregningen bliver lavet.

Det er imidlertid ikke lige sådan for “almindelige mennesker” at finde ud af.

Derfor vil det bedste råd være, at du spørger i din bank, som kan lave en konkret udregning på den konkrete ejendom, du har i tankerne.

Hvis du kan nøjes med et nogenlunde beløb – det er du nødsaget til, så længe du ikke harf en konkret bolig, din bank kan regne på – kan du gå ud fra, at du vil få 80 % af vurderingsprisen “i hånden” fratrukket etableringsomkostninger og eventuelle foranstående hæftelser/lån/prioriteter.

Eller sagt på en anden måde, så skal du lave et banklån til betaling af etableringsomkostningerne, såfremt du har brug for at låne så meget realkreditlån, som muligt.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kan låne 80 % af handelsprisen!
De 80 % er udregnet ud fra vurderingsprisen:
– hvis kreditforeningen ikke vurderer, at dit køb er 1 mio værd, er det den lavere vurdering, som ligger til grund for de 80 %.
– Herudover kan der være en hjemfaldspligt, forurening eller andre forhold på ejendommen, som reducerer belåninsggraden/de 80 %
– Det er også boligtypen, som afgør, hvor mange procent, du kan låne som realkreditlån
– Din økonomi kan være sådan, at kreditforeningen ikke vil låne dig 80 %

Med andre ord, er der en række ting og forhold, som har betydning for udregningen af belåningsgraden.

Det allerbedste råd vil derfor – som nævnt ovenover – være at tage i banken og få hjælp.

Held og lykke med købet,