#147732
Anonym

Din nuværende bank har næppe taget dig ind som kunde med henblik på at destruere din virksomhed. Banken ønsker selvfølgelig at det kører for dig, således du kan betale din gæld tilbage.

Imidlertid kan der undervejs være sket ting som gør, at forretningsforudsætningerne er skredet, fx et voldsomt negativt skred i indtjeningen eller omkostningerne, som gør, at din forretningsplan ikke længere har samme realisme. Det kan også være det nu står klart, at forretningsplanen ikke har været realistisk fra start, eller blot, at du ikke er dygtig til at drive virksomhed. Hvad problemet er kan vi naturligvis ikke sige noget om.

Jeg går ud fra der er en grund til at banken har inddraget virksomhedens løbende indtjening for at nedbringe driftskreditterne. Der er vel nogle betalingsbetingelser du ikke har overholdt? Under alle omstændigheder, så er det dit eget ansvar, som virsomhedsejer, at sikre virksomhedens langfristede likviditet. Til din oplysning giver kassekreditter med 0-3. måneders opsigelse den ringeste likviditetssikring overhovedet!

Hvis banken kan se, at det kører så skævt for kunden og at der er en ikke ubetydelig risiko for det kan ende i en konkurs, så har banken ikke alene ret til, de har også pligt til(overfor deres aktionærer og øvrige kunder) at minimere dette tab og redde, hvad reddes kan.

(PS: Til din orientering er der ikke “d” i mistet)