Forside Fora Privatøkonomi Hvad koster bankgarantien Hvad koster bankgarantien

#146916
test

hej g. jeg har arbejdet med internationlt indkøb og salg i mere ind 20 år.

en lc er “letter of credit”, en internatational bank standard for handel med eller mod dokumenter.

den leverandør lyder meget mystisk. hvad er det bank garantien skal garantere når du har betalt dine regninger? En bank garanti bruges normalt kun for at dække den risiko en maskinbygger f.eks. har ved at begynde produktione af en maskine tilpasset dine behov som han producere, som proformance bund eller som dækning af f.eks. en forudbetaling.

Er der her tale om almindelig handels vare lyder løbende måned 15 dage meget almindeligt men jeg har som sagt aldrig hørt om en leverandør der der ud over kræver en bank garantie. Og så en da i danmark hvor han har let adgang til at opkræve pengende. Hvor i verden man handler og hvilke betingelser der bruges har alt at betyde. I nogen lande er der dirkete krav om LC f.eks.

En forudbetaling eller betaling ved levering mod kontant rabat lyder meget rimelig. Dit problem er at din leverandør eller dennes kreditor kan give dig en masse problemere hvis du sådan udsteder en andfordingsbank garanti til dem.

Som sagt savner jeg også en begrundelse for denne praksis og den der med at det er standard eller det kræver alle er verdens dårligst og ældste sælger/indkøber trik. Gå til stålet det er køber marked og få en aftale som er dels mere almindelig og mere fair.