#146818
Anonym

For en gangs skyld er jeg enig med Generalen på det meste af det du skriver.
Men risikoen som du beskriver som en slags Force Majoure er ikke blot beskrevet i prospektet men også i Brochuren, som skulle udleveres til alle kunder.
Jeg kender flere der har produktet, og dem jeg taler med har fået brochuren og fået den gennemgået.
Men de er da kede af at værdien af papirerne nu er stærkt reduceret, og vil selvfølgelig gå efter pengene, hvis det er muligt.

Jyden skriver, at “Hvis han derimod har fået “rådgivning” – læs kanonsalg – for et pengeinstituts egne produkter, med materiale der beskiver at det er uden risiko, så må pengeinstituttet til lommerne.”

Hvornår er det rådgivning, og hvornår er det kanonsalg? Hvis kunden har fået brochuren gennemgået (hvor risikoen STÅR beskrevet), er det så kanonsalg? Hvis det er gennemgået, er det så ikke hans eget valg, om han vil købe.
Kanonsalg er vel nærmere “jeg synes du skal købe – det her er godt og uden risiko – det ville jeg selv købe – pengene bliver forrentet helt vildt” osv osv.

Hvor er MIFID i alt det her? Er der ikke lavet investeringsprofiler på kunderne, og derved er de rådgivet, om hvilke investeringer der passer til deres profil? Hvis der er lavet investeringsprofiler, ved kunderne at der er noget der hedder risiko – hvilket man vel også selv har en forpligtigelse for at undersøge/få at vide, hvis man vil investere?

Jeg synes det lugter af, at der er en masse der ikke vil huske, hvad der er blevet sagt i banken.