#146398
Anonym

1) Du skal allerførst kontakte dit pengeinstitut, og sammen skal I skabe Jer et overblik over din nuværende økonomi og din økonomi efter et salg. De fleste har i dag adgang til glimrende økonomi beregningssystemer som medtager alle konsekvenser, herunder skat (også 2010). Det vil give dig et godt og tilrådeligt overblik. Og det er nemmere for alle parter (ejendomsmægler, pengeinstitut, dig og andre kreditorer) at du først kontakter dit pengeinstitut / kreditorer. Som note hertil skal siges, at en ejendomsmægler ikke må foranledige en købsaftale hvis salgsprisen ikke dækker tinglyste kreditorer.
Så kontakt dit pengeinstitut snarest.

Den dag du sælger dit hus skal dine tinglyste kreditorer indfries. Det vil sige at (typisk) realkredit, pengeinstitut og eventuelle andre kreditorer skal have deres penge. Som udgangspunkt deponerer køber handelsprisen minus udbetaling på en spærret konto i dit pengeinstitut. Disse penge kan først anvendes når der foreligger endelig tinglyst skøde. Dit pengeinstitut kan dog anvende midlerne, men så står de til ansvar for endeligt tinglyst skøde, og mange vælger ikke at ville gøre dette.
Derfor anvender mange en kredit/salgskredit til en lav rente, og indfrier herfra.

NÅR SÅ dine kreditorer er indfriet vil du have et underskud som du beskriver. Dette vil blive omlagt til et (typisk) forbrugslån til en forholdsvis høj rente og med en løbetid på maksimalt 5 år. Mange pengeinstitutter har en intern regel om at sådan gæld skal være afviklet inden for 5 år. Dette for at sikre at kunden ikke har en sådan skadelig gæld i en længere livsperioede.
Og renten er høj ud fra dette simple faktum som går igen i alle lån:

Ingen sikkerhed = Høj rente
Høj sikkerhed = Lav rente.

Håber dette hjælper dig, ellers spørg igen.
Held og lykke med salget.