#146370
Anonym

Nogen speciel grund til en ny tråd?

Men pengene er vel netop ikke hævet endnu men reserveret, altså de står stadig på din konto, men er som krisser skriver ikke længere til rådighed (pga reservationen kan du ikke bruge dem andetsteds). Så du kommer ikke til at gå glip af nogen rente (på de fleste mastercards (kredit versionen i hvert fald) får man dog normalt ikke rente af indestående og betaler ikke renter af underskuddet hvis man ellers betaler kontoen ud hver måned.

Så firmaet har ret:
De har IKKE fået pengene endnu (men har reserveret retten til at hæve dem indtil 24/11) fordi det er sådan Mastercards nu engang sikrer at man ikke kan bruge over ends kredit grænse/dækning.

Banken har ret:
Du har ikke råderet over dem medmindre firmaet ophæver deres reservation.

Men hvis du er det mindste i tvivl om du betaler renter af beløbet så henvend dig dog til banken og spørg dem, jeg er dog sikker på du får samme svar som ovenfor. Altså at renten IKKE bliver beregnet i forhold til rådighedsbeløbet men kontosaldoen som IKKE er det samme i reservations tilfældet.

Dette fremgår rimeligt klart på min netbanks oversigt over mit mastercard, der er en konto saldo, et reserveret beløb (summen af nuværende reservationer) og et beløb til rådighed på kontoen (kreditmax – saldo – reserveret beløb). Det kan selvfølgeligt være uheldigt hvis man kommer til at få reserveret store beløb, men tyveri vil jeg nu ikke kalde det.