#145982
Anonym

Reglerne er nye og jeg kender dem ikke gennemgående, men umiddelbart tror jeg ikke banken og andre professionelle låneudbydere har “overset” de nye regler. Den nye forældelsesfrist på almindelige pengelån er 10 år og gælder både bagudrettet og fremadrettet, dog med en overgangsperiode på 3 år.
Først vil banken prøve at få skylderen til at vedkende sig gælden, da denne ordning er billigst for dem og som de hele tiden har prøvet på (her afbrydes forældelsesfristen og en ny periode starter). Hvis dette ikke lykkedes, kunne de førhen nøjes med at skrive rykkere med jævne mellemrum. Nu skal banken i stedet gå i retten for at inddrive sit krav/forlænge forældelsesfristen med 1 år af gangen (foreløbig afbrydelse).
Disse nye regler vil måske komme nogle små skyldnere til gode eller andre skyldnere, hvor omkostningerne vurderes til at være højere end det, som de forventer at kunne inddrive. Private, som har udlånt penge, er måske heller ikke helt ajourført med de nye regler.
Altså slipper man ikke let uden om og om nødvendigt så venter de til “arven”, hvorfor folk i denne situation burde ofre lidt penge på en advokat, så de har sikret eventuelle familiemedlemmer.