#145968
Anonym

Det afhænger meget af:
– Hvor stort et beløb der er tale om.
– Hvor længe du er villig til at binde pengene.
– Hvilken dekort du vil acceptere, såfremt du mod forventning bliver tvunget til at hæve før tid.
– Om du frit vil kunne hæve og sætte ind på kontoen, eller du er villig til at acceptere begrænsninger.

Den bedste rente uden binding vil jeg mene du får i FIH Erhvervsbank, der på deres DtD konto giver 1,0% i rente. Forudsætnignen er, at du indsætter mindst 50.000 kr.

Eik Bank’s “Alt i Een” konto er den næstbedste løsning vil jeg vurdere. Her får du 0,75% i rente uden krav til indskud og uden binding.

Danske Bank har en god mulighed der hedder Danske 24-7 til folk der er usikre på hvor længe de vil binde pengene. Princippet er, at:
– Du får 1,75% i rente på kontoen af hele indeståendet, hvis saldoen er over 40.000 kr.
– Du får INGEN rente i den måned hvor du hæver penge (men betaler tilgengæld ingen dekort når du hæver).
– Du kan sætte ind lige så tit som du ønsker.
– Kontoen oprettes via Netbank.

I den lange ende kan du får 3,25% i rente hos Nykredit, hvis du binder pengene i 3 år, og 3,5% hos Nordea hvis du er fordelplus kunde og binder pengene i 3 år.

Hos Dansk kunne du ind til 12 oktober få 3,5% i rente, men tilbuddet er udløbet nu. Tilsvarende giver Amagerbanken 3,5% i rente på 3-årige indskud, hvis du tør binde pengene så lang tid.

Mange af Sparekasserne giver endnu mere, men problemet er, at du i mange tilfælde skal købe “garantbeviser” for at få den billige rente. Garantbeviser er som bekendt lige så risikable som aktier, i tilfælde af konkurs, og sparekasserne kan fastfryse garantbeviset, så det i længere perioder pludselig ikke kan indløses.

Problemet ved lang binding er også, at renten med ret stor sandsynlighed stiger over de næste 3 år. I takt med renten stiger, så stiger indlånsrenterne også. Dvs. at 3,5% er måske en høj rente i dag, mens 3,5% om 2 år måske kan være tæt ved standard rente på enhver opsparingskonto uden binding. Jeg tror forventningen om en snarlig rentestigning er grunden til bankerne i øjeblikket tilbyder indlånsrenter der ligger næste 2,5% over T/N renten.