#145252
Anonym

Jammen det er helt rigtigt set! Primo 2008 var min faste opfattelse, at Danske Bank var en gebyr-grip bank, en opfattelse mange andre danskere desværre fortsat fejlagtigt har.

Jeg har tidligere været yderst kritisk overfor gebyrbanken Danske Bank, lige ind til jeg blev klar over, at opfattelsen ikke længere holdt vand. Blandt andet har Danske Banks 24-7 koncept, som grundlæggende matcher internetbankernes tilbud, rykket Danske Bank op i den billige liga.

Danske Bank og Nordea var tidligere markant dyrere end de billigste lokalbanker, det er et faktum. Jeg tror dette har været tilfældet frem til ca. 2007, hvor DB og Nordea foralvor tog kampen op.

På den modsatte side af bordet, har finanskrisen fået lokalbankerne til at hæve renteniveauet og marginalerne relativt mere, end Danske Bank og Nordea har gjort hvilket har gjort de to banker billigere.

Samtidig er de mest prisagressive og billige lokalbanker, så som Amagerbanken, Roskildebank, Løkken Sparekasse og EBH bank nu blevet udraderet (eller i Amagerbankens tilfælde sat konkurrencemæssigt skak mat). Dette medvirker også til at Danske Bank og Nordea rykker op i den billige ende.

Lad mig bare give et lille eksempel:

Andelskassen, SDA:
– Kombinløn konto: 8,5% – 15,5%
– Budgetkredit: 9,5% – 14,5%
– Forbrugslån: 9,00% – 16,0%

Alt dette kan samles i Danske Bank på en 24-7 konto med en kassekredit på op til 100.000 kr, uden oprettelsesgebyr og med dankort, mastercard og amexcard uden årligt gebyr af nogen art til en rente på 7,7%.

Af personlig erfaring kan jeg betro dig, at Andelskassen ikke ligefrem ligger sig den lave ende af renteintervallet.

I Forbrugerrådets objektive undersøgelse, konkluderes det eksempelvis at Danske Bank er landets billigste bank, for en typisk “lejer”, mens banken er landets tredje billigste bank for en famile med “ejerbolig”.

I undersøgelsen ligger internetbanken, Basisbank, helt nede på en 24. plads.

Konklusion: Danske Bank er ikke billigst på samtlige områder og samtlige produkter, men banken ligger helt i top i konkurrencen om at være blandt landets billigste banker. Det er jeg sådan set meget tilfreds med.

Ydermere så har jeg en tro på, at en storbank bedre kan effektivisere driften og finansieringen frem for en lille snoldet lokalbank. På længere sigt giver det Danske Bank og Nordea bedre mulighed for at tilbyde kunderne billigere produkter, end en lille lokalbank som Fanø Sparekasse. Jeg tror simpelthen ikke længere på banker i den størrelsesorden.