#145234
Anonym

Her er en kort evaluering af Danske Banks løsning:

FORDELE:
– Umiddelbart vil jeg mene, at Danske Banks netbank er lidt mere brugervenlig end BEC’s platform, selv om begge netbanker fungerer udemærket.
– Værdipapirdelen i Danske Bank er langt bedre end BEC’s.
– Generelt er der lidt flere features og muligheder i Danske Banks netbank kontrak BEC.
– Danske Bank har online låneansøgninger, budgetsimulation, online beregning af realkreditlån mv. (men det har BEC vel også integreret efterhånden?)
– Danske Banks netbank har klare sikkerhedsmæssige fordele i forhold til BEC, hvis man vel at mærke vælger active card løsningen. Vælger man en traditionel nøglekortløsning, er sikkerheden den samme. Fordelen ved activecardet er, at man får en ny unik kode tildelt hver gang man logger på netbanken af den lille lommeregnerlignende kodegenerator, som man har liggende på skrivebordet eller tager med sig i pungen. Fordelen herved er at man sikkert kan logge på netbanken uanset hvor man befinder sig i verden. Jyske Bank, har en tilsvarende løsning, men til forskel fra Danske Bank sender Jyske Bank koderne med posten, 80 stk. af gangen. Ulempen ved Jyske Banks løsning er, at koderne hurtigt slipper op, hvis man logger tit ind i netbanken for at tjekke værdipapirer.

ULEMPER:
– Budgetfunktionen kunne jeg godt tænkemig rummede muligheder for at “nette poster ud mod hinadnen” og for at blande indkomstposter med udgiftsposter i mellemregninger. Dette er desværre ikke muligt.

Nordeas internetbank kender jeg desværre ikke ret meget til.