#145232
Anonym

Jammen tillykke med dine 12 banker, som sikkert giver dig enorm god “leverage i forhandlingerne”. Ikke en ubetinget smart taktik vil jeg tro, men enhver sin lyst.

Kender du forresten det økonomiske begreb “shoe leather cost”? Nu er det jo ikke “inflation vi taler om her” men alligevel må det vel give dig en del skosåleomkostninger at rende rundt mellem dine 12 banker.

Så siger du at hævekortgebyret er et afgørende argument for dit bankvalg. Tillykke med de gratis hævninger i EIK Bank.
Personligt hæver jeg måske i en hæveautomat måske 10 gange årligt, hvoraf lad mig se, alle 10 hævninger foregår i Danske Banks automater, som nærmest ligger på et hvert gadehøjrne. I det lys må jeg virkelig sige, at “gratis hævninger i alle bankautomater” er et yderst centralt argument, især i lyset af at man kan hæve gratis i detailhandlen. I think not!

Når jeg er i Danmark, Norge, Sverige, Finland eller Irland, så hæver jeg gratis i Danske Banks mange filialer. Hvad gør du? Du betaler 30 kr hos Eik Banki. Ikke et centralt argument for mig, men i din noget forvrængede optik må et sådant arguemnt vel tillægges stor vægt. Endnu bedre må Nordea vel være for dig. De har jo ud over filialerne i norden også filialer i Polen, Baltikum og flere andre af østlandende.

Frem for alt så er det mest afgørende argument for at kassere EIK Bank ikke priserne, som dog trods alt ligger på et nogenlunde konkurrencedygtigt niveau. Det afgørende for mig som kunde er, at jeg simpelthen ikke længere kan have tillid til EIK Bank.
1. Jeg havde en værdipapirhandel, der kiksede helt uacceptabelt for EIK Bank.
2. Der er nærmest klagestorm på mybanker, over gode stabile kunder med penge på opsparingskontoen som forulempes af EIK Bankis meningsløse overtrækspolitik, hvor de spærre folks kort og politanmelder kunderne for kortmisbrug, hvis kontoen er overtrukket med blot 5,75 kr. Det sker vel at mærke på trods af der måske står 100.000 kr på opsparingskontoen ved siden af! Fuldkommen meningsløst. Jeg kan se, at der også i aften har meldt en nye forulempede kunder, som er blevet formentlig på et helt urimeligt grundlag er blevet angrebet af EIK Banks vanvittige politik. Flot EIK Banki, det skal nok give jer noget positivt “word of mouth”!
3. EIK Bank markedsførte sig forud for finanskrisen meget agressivt på et sten fast rentetillæg i forhold til diskontoen på boliglånene. Dog tog banken klogt nok et forbehold i det som står med småt i standardbetingelserne. Siden hen har banken med hidtil uset grovhed udnyttet mulighederne for at udvide udvide rentetillægget. Ingen andre danske banker fremsatte samme bastante løfter om “fast tillæg” i deres marketing. Andre banker var udemærket klar over, at man ikke kan love noget er 100% fast, når det ikke er det.
4. Eik Bank løb også fra deres løfter om gratis hævninger i udlandet og indførte gebyr.
5. Endelig rejser EIK banks seneste regnskabet tvivl om bankens fortsatte eksistens på lang sigt. EIK Bank har ganske fatale tab på erhvervsudlånet, især det udlån, der relaterer sig til ejendomssektoren. Snart er du ikke kunde i EIK Bank længere, men i Finansiel Stabilitet A/S.

En sådan bank gider jeg simpelthen ikke være kunde i.