#145178
Anonym

Det er som i Robinson Ekspeditionen – “al ting har en pris”

Regeringen har med hjælpepakkerne købt sig til at arbejdsløsheden undgår at stige 50.000 – 100.000 kr. (den præcise effekt er svær at vurdere). Prisen for alt det her hjælpehalløj er massiv gældsætning af staten, som ikke kan undgå at løfte det danske renteniveau. (Jeg siger ikke det var forkert med hjælpepakkerne, men pakkerne har blandt andet som konsekvens, at statens 2015 plan nu ligger i ruiner. Der SKAL findes enddog meget store besparelser på velfærdsbudgettet).

Dertil kommer, at inflationen i hele Euroland risikerer at stige dramatisk som følge af at at ECB og Nationalbanken under krisen, de facto, har laddet seddelpressen køre. Der er pumpet penge ud i verdensøkonomien i en grad som historisk kun overgås af hyperinflationsperioden i Tyskland efter Versailles fredsslutningen i 1919.

Af forskellige grunde kommer det nok ikke til at gå så galt, som den gang, men det ville alt andet lige undre mig meget, om ikke pengetrykkeriet på et eller andet tidspunkt (hvis centralbankerne ikke trækker pengene tilbage igen) vil føre til et markant løft i inflation og renteniveau.

Finanskrisen var blot 1. runde, der kommer en runde til, for som i Robinson, så har al ting en pris.