#145034
test

på sigt er jeg slet ikke i tvivl om at euroen bryder sammen men hvad er så sigt? Det er nok 15-50 år så måske kan du sove roligt. Som GP har skrevet er jeg også ret sikker på at den nuværende krise efterlader et EU hvor væksten i de forskellige euro lande vil være meget forskelligt.

De fleste økonomer er enig om at skal man have et stabilt valuta samarbejde mellem stater som f.eks. USA skal man enten have sammen økonomiske udvikling i hele området eller man skal ha en arbejdsstyrke der er frit bevægelig. Det er nok derfor regler om arbejdskraftens frie bevægelse i EU er så hellige. Selv om vi på det seneste har set mange fra de nye EU lande rejse i EU efter arbejde mener jeg stadig at sprog og kultur barriere ikke sikre den fornødne bevægelighed af arbejdsstyrken i EU. Derfor tror jeg ikke på at samarbejdet overlever på sigt og derfor vil vi nok se lande melde sig ud af samarbejdet igen. Det kan så betyde f.eks. at den danske krone miste sin tilknytning til euroen eller man kan også forestille sig at vi bliver nød til at smide båndet grundet en forværing af krisen f.eks.

Du skal spørge dig selv om denne nok marginale risiko er fordelen værd. P.t. Er rente spændet til Euro Zonen vel nærmest på et så lavt niveau at det er ikke eksisterende eller hvordan ser du det?