Forside Fora Privatøkonomi Eik Bank nedsætter renten mere end Nationalbanken Eik Bank nedsætter renten mere end Nationalbanken

#144976
test

GP du har helt ret bort set fra at du tager udgangspunkt i de forkerte rente satser. EIK bank har hævet rente tillæget også for de gamle prioritest lån med nu fra oktober i alt 1 %. Så det jupas mener med “tænk” beregnigen er hvad vi, ham og jeg mener vi havde aftalt med banken.

Det er de senarien jeg har skrevet om et par gange. Jeg har et max rente lån og sider nu snart med en rente på over 3% tror jeg det var. Ja det er godt nok billigt men jeg ser følgende senarier.

1. EIK bank går konkurs og jeg skal refinaciere min boliggæld. HVordan ser rente så ud? over eller under 5,3%?

2. EIK bank bliver købt og mit prioriteslån føres vidre? Sansynligt?

3. EIK bank køre vidre i beste stil og jeg har stadig en max rente på 5,5%

når jeg ser på de tre senarier er det så det løber mig koldt ned at ryggen for jeg tror at det mest sansynlige er at EIK går konkurs og at jeg kommmer til at refincere til en højre rente ind den jeg har i dag eller at rente inde for den nærmeste fremtid ca et år stiger så jeg i realiteten har et fastforrentet lån på 5,5%.

Sprøgsmålet er så bare hvad jeg gør nu. Som jeg har skrevet andet steds er jeg p.t. så også arbejdsløs på første måned og det er jo lidt rart at have trækningsretten på ca. 500 kKr i rygge hvis man f.eks. fik et job der krævede bil nr. 2. Det er også sådan at vores budget nu kun lige hænger sammen, sådan føler vi det selv om vi nok stadig har flere penge ind de fleste.

Før jeg blev fryret var jeg nok mest til sinds at ta 4% 20 og nedbringe min gæld med ca 400kKr så jeg kom under de 40% af min seneste ejdomsvurdering. Nu er jeg i tvivl 5,5% hos EIK eller 5,8% på 30 5,2 på 20 års lån er jo en lav rente for et billån. Hvis jeg kommer i arbejde igen kan jeg på den anden side let finacere en bil på den anden side er 800 kroner før skat jo mange penge for mig nu.

Så hvad gør jeg? intet? 20 4% eller 30 5 og hvor meget skal jeg låne?

ja jeg ved godt at det nok kun er mig selv der kan svare 🙂