#144804
Anonym

Inden en ejendom går på tvang, har den tidligere ejer(/banken) ofte prøvet at få solgt ejendommen til en bedre pris via en ejendomsmægler. Altså bliver markedsprisen på ejendommen den pris, som bliver budt på tvangsauktionen (almindelig udbud og efterspørgsel). Så selv om markedet måske overreagerer på nuværende tidspunkt, er boligen ikke mere værd i dag, end det i gav for den.
Nykredit kan også være tilbageholdende med lånevurderingen, hvis ejendommen f.eks. ligger i et yderkantsområde, er i meget dårlig stand eller der er andre forhold, som gør at ejendommen har en længere liggetid ved evt. salg.
Den offentlige ejendomsvurdering viser kun, hvad lignende boliger blev solgt til i den periode, hvor vurderingen blev fastsat og meget må siges at have ændret sig.
Hvis vi var midt i en opkonjunktur, ville i formentlig kunne få en bedre lånevurdering og undslippe forbrugslånet. Da dette ikke er tilfældet nu, kan i måske renovere huset og på den måde få en højere lånevurdering, men hvis i ikke selv kan lave/har eksperticen til disse ændringer selv, har udgifterne en tendens til at være større end den ekstra værdi, som ejendommen får pga. tiderne.
Måske er 6 års afvikling heller ikke så værst. Så er lånet hurtigere ude af verden og i får hurtigere en positiv formue og får plads i økonomien til opsparing/lån til ny bil eller hvad i ellers måtte ønske jer.
I kunne også overveje et afdragsfrit realkreditlån og så skyde ekstra penge ind på forbrugslånet og boliglånet, så lånene med de høje renter betales hurtigere og i slipper billigere.