#144748
Anonym

Det er rigtigt at jeg prøver at finde ud hvad det er præcist banken gør i forbindelse med en bolighandel.(som jeg måske selv kunne gøre)

En ting er at banken kigger budget og vurderer rådighedsbeløb, fornuften i købet o.s.v. o.s.v. og bevilling af et lån.

En anden ting er vel det arbejde der skal gøres, hvis handlen så skal gennemføres. Det er netop den del jeg gerne vil vide mere om. Når jeg ved det kan jeg jo gå et skridt videre og vurdere om det er noget jeg selv kan finde ud af og om det er bøvlet værd.
Jeg kan se det er noget med sikkerhedsstillelse indtil nye lån kommer på plads, men derudover..

Jeg kunne selvfølgelig spørge banken (det gør jeg nu også) men det er jo lidt som at spørge sin frisør om han mener jeg trænger til at blive klippet 🙂

Rundt om på nettet har jeg fundet rigtig mange gode sider der handler om hvorledes en typisk bolighandel forløber. Ud fra dette vurderer jeg at penge til en advokat er givet godt ud. Alene det at mægler er sælgers mand og at det vel ofte er ham der præsenterer et udkast til købsaftale gør det det nødvendigt at køber tjekker at der fx ikke er taget urimelige forbehold eller lign.

tomadeira – Jeg læser dit indlæg således at du tror jeg vil have bankens ydelser men ikke regningen. Dette er ikke tilfældet. Det er mere et forsøg på at tage et større ansvar mod selvfølgelig at spare omkostninger. I øvrigt søgte jeg ikke hjælp til at udregne financieringsbehov forstået som hvor meget der kan lånes i kreditforening mv., men det er da fint at thsh skrev lidt om det – især gebyromkostningerne blev jeg klogere på.

Nultopskat – dit svar om den lette del kan jeg bruge. Da jeg bor i gåafstand i forhold til mægler, bank, kreditinstitut og dommerkontor ønsker jeg jo ikke at bruge flere tusinde kr. på at andre skal putte i kuvert og sende.