Forside Fora Privatøkonomi Fra F1 til F3? Fra F1 til F3?

#144546
Anonym

Nej 20 kurspoint er nok lige voldsomt nok 🙂

Derudover skal man lige bemærke at renteelasticiteten er størst i afdragsfrie lån.

Men når det så er sagt, så mener jeg dog alligevel at HalliHallo kan have en pointe. Stod jeg selv og skulle finansiere fast ejendom lige nu, vil jeg så afgjort tage et fastforrentet 5% lån til kurs 98.

Min forventning er at man i 2012 eller 2013 vil se en lang rente der ligger mellem 7-8% og en flexrente der liger over 6%.

Det gæt baserer jeg på at det aldrig nogensinde gennem historien har vist sig omkostningsfrit at lade seddelpressen gå, sådan som både Nationalbanken, EDB og FED har gjort. I løbet af et par år kommer der et markant inflationært pres, som vil tvinge ECB/Nationalbanken til at hæve renterne markant. Derudover er det et selvstændigt problem, at det stigende statsunderskud kan rykke hele renteniveauet opad, hvis ikke det bliver bremset i tide.

Det forbandede ved det hele er dog, at man ikke med nogen sikkerhed kan sige om inflationen indfinder sig i 2011, 2012, 2013 eller først i 2014. Forsinkelseseffekten kan vise sig at være meget stor. Inflationen vil først foralvor opstå når vendingen i økonomien kommer og vi er tilbage på vækstsporet.

Flexrenten kan med andre ord springe i vejret allerede i 2010 eller der kan gå så som til 2014 før rentestigningerne kommer.

Mit gæt er dog at rentestigningerne bliver så voldsomme, at det er en god ide at sikre sig allerede nu med et fastforrentet lån.