#144302
Anonym

Hej
Hvis i er glade for at bo, hvor i bor nu og ellers har råd til at bo der, er der intet problem i at være teknisk insolvente. Så har i tid og råd til at vente på bedre tider og få afdraget jeres gæld.
– Ved salg og køb af bolig skal i huske på, at der er mange omkostninger forbundet med det, ofte omkring 25-50.000 kr. per gang.
– Altså bliver jeres tab væsentlig større og da der ikke længere er sikkerhed for denne del af lånet/jeres ”nye hus” er endnu mindre værd, vil renten formentlig blive sat op og løbetiden ned.
– Hvis i køber et hus til kun 1,1 mio. på landet, trænger huset så til en kærlig hånd og hvor meget vil jeres transportudgifter stige (benzin, er 1 bil nok)?
Den bedste anbefaling rent økonomisk er at blive boende. Hvis I ikke kan/vil blive boende, så har i mulighed for at sælge, flytte i lejebolig og afdrage på gælden, men her vil det tage en del år, før i kan komme videre og hvor i måske ikke kan låne yderligere i banken.
Men hvis ellers i har en god dialog med banken så spørg dem om, hvad jeres muligheder er? Jeg har ikke indsigt i jeres økonomi og de tjener penge på de lån i har – sæt dem i arbejde.