#144184
Anonym

BSJB, nu forbyder Arendt mig at være klar i min tale, desværre. Det var ellers berettiget her.

Jeg er uenig i stort set hele dit indlæg.

Punkt 1: Jeg mener Danske Bank er kerne sund. Indtjeningskapaciteten i DB er meget høj, udlånsporteføljen er geografisk og kundemæssigt velsegmenteret. Klassisk bankforretning udgør kun 50% af området. Danske Bank kom, trods store nedskrivninger, ud af 2008 med et samlet overskud på godt 1 mia. kr, og et samlet overskud på 0,75 mia. i første halvår 2009. Dermed har danske bank, set på årsbasis ikke præsteret et samlet underskud siden finanskrisen i 1992/93. Banken strutter af sundhed, og derfor behøver man ikke betænke sig mange gange før man skyder hybridkapital ind i Danske Bank. Samme betragtning gælder for Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord samt Nordea.

Punkt 2: Afløbsprofilen af fundingen presser Amagerbanken, så kan du sige hvad du vil. Jeg ved godt man kan klare de næste 6-12 måneder uden problemer. Amagerbanken kan sagtens funde almindelig (ikke ansvarlig kapital) med afsæt i Bankpakke 1 frem til 30. september 2010. Men hvad så derefter?

Punkt 3: Amagerbanken har ikke en jordisk chance for at skaffe sig hybridkapital på markedsvilkår.

Punkt 4: Amagerbanken kan også godt bryde den grundregel der om at indfri lån, på det tidspunkt hvor bankens call option ligger. Jeg ved ikke om det er det du sigter til med obligationslånet på 1 mia., men hvis en bank gør det, så kan banken i hvert fald være helt sikker på der ikke findes en kreditor på guds grønne jord der vil forsyne Amagerbanken med så meget som en 5øre ansvarlig kapital fremover.

Punkt 5: Du siger Amagerbanken ikke skal ud på de internationale kapitalmarkeder. Her vil jeg blot sige 3 ting:
– Kig på afløbsprofilen, der er funding der løber ud hvert eneste år.
– Kig på indlånet som styrtbløder kvartal for kvartal
– Medtænkt at Amagerbanken udlåner 200 kr, for hver gang de får 100 kr ind i indlån.
Mener du stadig at Amagerbankens påstand om man ikke skal ud på kapitalmarkederne og funde holder vand? Jeg mener det ikke!
Jeg vil derudover tilføje, at man ikke kan drive bankvirksomhed med en horisontat på 3-6 måneder. Så er banken færdig!

Punkt 6: Jeg fastholder, at Amagerbanken styrtbløder. Det fremgår jo tydeligt af det seneste tre kvartalsregnskaber. Bedre bliver det jo ikke af at Danske Bank og Nordea er gået ind i en agressiv rentekrig og nu fuldt ud matcher Amagerbankens rente. Dette kan simpelthen ikke undgå at presse en i forvejen svækket regional bank.
Ja, jeg tror de private engagementer er rimelig sunde (så længe bolig- og realkreditrenterne forbliver nogenlunde lave). Men hvad hjælper det når udlånet til erhvervs- og udlejningsejendomme udgør 37% af udlånet og erhverv vel samlet set ligger i omegnen af 60% af udlånet?
Amagerbanken er nødt til at skære ned hos privatkunderne, for det er det eneste sted banken kan trimme balancen. Skal man til at trimme i erhvervskunderne, ender det straks i tabsgivende konkurser og det kan Amagerbankens solvensprocent ikke holde til. Derfor holder man liv i en masse de facto dødt udlån!

Punkt 7: Finder du det slet ikke mistænkeligt, at Nykredit som ejer Forstædernes Bank har nedskrevet vel i nærheden af 2,5 mia. kr på udlånet til erhvervsejendomme, mens Amagerbanken har nedskrevet under det halve? Forstædernes Bank og Amagerbanken har jo udlån til de samme kunder. Jeg tror man har nedskrevet for lidt, men det er så bare en kvalificeret formodning jeg indtager der!

Punkt 8: Sidst min ikke mindst så fastholder jeg min konklusion af at man ville have godkendt Amagerbanken til Bankpakke 2, hvis Amagerbankens sundhedsstand var en “clear cut case". Grunden til man trækker godkendelsen i langdrag og indhenter ekspert hjælp er netop, at sundhedstilstanden er tvivlsom. Mit bedste gæt er at 90% af ansøgerbankerne på nuværende tidspunkt er godkendt. Jeg forholder mig til at Amagerbanken søgte 3 måneder tidligere end de fleste banker (som først søgte i maj eller juni), men endnu ikke har fået svar. Jeg synes ikke det ser godt.

ER DU AKTIONÆR, SÅ SÆLG SÆLG SÆLG SÆLG SÆLG………