#144094
Anonym

Kære Amaberbanktrold, a.k.a. “Rådgiver”. Prædikatet er netop valgt, fordi det så udemærket sammenfatter indholdet af dine indlæg i et enkelt ord.

Hallihallo…

Hele problematikken omkring Amagerbanken går netop på om kernekapitalprocenten er opgjort korrekt. Godkender Finanstilsynet/Fondsrådet regnskabet og dermed kernekapitalprocenten, jammen så er der formentlig ingen hindring for at Amagerbanken kan opnå deltagelse i bankpakke 2.

Underkendes opgørelsen tab, og dermed kernekapitalprocenten, så kan Amagerbanken ikke deltage i bankpakke 2, hvilket betyder at Finansiel Stabiliet i stedet må afvikle banken.

Min undren over det trækker ud så længe med godkendelsen er ikke bare noget jeg har fundet på. Det bekræftes i al væsentlighed af CBS professoren Finn Østrup, der er ekspert på netop dette område.

Jeg er dog enig med vores kære banktrold i at en afgørelse ikke kan trække ud ret meget længere.

Sådan som Amagerbanken nu styrtbløder af kundeflugt, forventer jeg ikke en afgørelse kan trække ud meget mere end 14 dage. Hvis Amagerbanken skal vente i månedsvis, så er der ikke meget bank tilbage. De bløder vel med en kvart til en halv mia. på indlånet om ugen i øjeblikket.