#144044
Anonym

Jeg kan godt forstå, at det får store samfundsrelaterede problemer, hvis + 100.000 kunder ikke kan komme i kontakt med deres lønkonti m.v. i et antal dage.

For lige at sætte det på spidsen, hvilken tekst/lovdokument (link tak) dokumenterer, at der IKKE skulle kunne komme et administrativt kaos, hvis banken må lukke eller skal overtages ??

Hvem husker i øvrigt ikke den gamle Arthur Hailey bog “Banken”, hvor alle nervøse kunder trækker midler ud på samme tid…?

Folk der både har et lån og samtidigt penge stående i en bank, som evt. går konkurs, de bør hæve den likvide kapital og sætte den i en anden bank. For hvis banken går konkurs og garantiløsningen kommer ind over, så står folk måske uden nogen som vil overtage deres lån og lånet modregnes i garantiordningen for evt. likvid kapital. Så det kan skabe likvide problemer for tusindvis.

Omkring aktiekursen, så ligner det et pusterum og en mulighed for aktionærer i Amagerbanken til at skile sig af med aktien på disse spekulationer, som at en engelsk bank skulle stå klar. For er der noget om snakken, hvad skulle aktieprisen så blive ved en overtagelse. Det lyder ikke som, at det under nogen omstændigheder kan betale sig at beholde aktien andet end til den grænse, hvor man nu de næste dage kan se, nu kommer den sgu ikke højere inden faldet…