#144028
Anonym

Hvis jeg var jeres bankrådgiver, ville jeg formentlig nå frem til samme vurdeirng. Der er intet grundlag for at nedsætte ydelsen.

Et afdrag på 3.500 er ikke meget i betragtning af at der løbende er risikoen for at der kan komme en stor reperation på billen, som gør det nødvendigt at forhøje lånet yderligere.

Jeg vil tro at gennemsnitlig vedligeholelse på en bil ligger på ca. 1.500 kr pr måned.

Dvs. hvis I ikke hensætter de penge til bilvedligeholdelse hver måned, så afdrager I effektivt kun 2.000 kr på lånet pr måned.

Dette er faktisk tilfældet for mange danskere. Man afdrager på forbrugslånet/billånet eller hvad man nu kalder det indtil en ny stor begivenhed opstår, så forhøjes lånet, og man afdrager videre derfra. Resultatet er, at en afdragsperiode, der i udgangspunktet er 3-4 år bliver let bliver 6-8 år i stedet.

Banken er nødt til at indregne, at I ikke sparer op til vedligeholdelse, når de sætter løbetiden på jeres lån.

Dette er ganske almindelig praksis i bankerne.

Banken afviser at gå ned i ydelse, for at sikre at kunderne hele tiden at opbygge lidt buffer, således banken rent faktisk kan hjælpe når det går galt og der kommer en stor vedligeholdelsesudgift på 25.000 kr eller når I bliver sagt op fra lejligheden og pludselig skal låne 35.000 til et nyt depositum.

Jeg synes helt klart i skulle få solgt den bil, for det ser ikke ud som om I har råd til den. Hvis I vælger at beholde bilen, så må i acceptere at leve på en sten.