#143618
LMA

Det er væsentligt og finde en løsning I begge finder optimal. Derfor fint og få indspark/inspiration udefra.

Det fungerer, mig bekendt, ofte fint såfremt der oprettes fælles forbrugskonto med 2 x dankort, fælles budget konto med fælles PBS (husleje, licens, antenne, div. forsikring og evt. andet) samt fælles opsparingskonto til større investeringer.

Til budget og opsparing overføres det nødvendige, og til forbrugskontoen overføres det I mener der skal/må bruges. Man kan kalde det en moderne “cigarkasse ordning”.

Udover fælleskontiene bibeholdes jeres nuværende lønkonti, med VISA, jeres nuværende opsparingskonti samt nuværende private budgetkonto (A-kasse, Danmark og lign.)

Indskuddet til fælles kontoen er ens for hver husstandsdeltager, og bidraget til fælleshusholdning er således ikke skævt, og parterne er ligeværdige.

Tjener den ene mere end den anden, hvilke ofte er tilfældet, da kan den “rige” bidrage frivilligt og ekstraordinært til ferie, jul m.m.

I bør dog overveje og finde anden løsning på boligsituationen. Eneste arving er d.d. barnet, dør andelsboligejer, er den tilbageværende forældre således reelt hjemløs, og barnet ejer en andelsbolig…

Kontakt en advokat og find den optimale løsning, et testamente koster ikke ret meget!

Få også kontrolleret jeres pensioner og forsikringer, disse kan ændres således begunstigede = samlever.