#143326
onkel

Hej

Jeg kan ikke forstå hvis din bank skulle mene at det en dårlig idé at afvikle den dyre gæld (boliglånet) før den billige gæld (realkreditlånet).
Hvis du isoleret ser på hvad der er smartest i forhold til dine lån, så vil jeg altid mene at det er en fordel at få afviklet den dyre gæld først. Har du fået nogen begrundelse?

Du skal selvfølgelig være opmærksom på at hvis din rente på flexlånet ikke skal refinansieres til nytår, vil det kræve en omlægning af dit lån får at kunne få en afdragsfri periode her og nu (profilen for afdrag/afdragsfrihed kan kun ske sammen med refinansiering af renten – altså når du får en ny rente).

Gebyret for en omlægning vil være forholdvis stor, i den forbindelse skal der virkelig regnes på om det kan svare sig. Ved en “alm. ændring” (profilskifte til afdragfrit) er gebyret normalt på under 1.000 kr. og burde ikke ændre ved beslutningen om at afvikle mere på boliglånet.

Til thsv’s svar:
1. Nordeas boligkøbsprioritet er som navnet antyder et produkter der kan bruges ved et boligkøb, jeg tror ikke det der er tale om her.
2. Renten på Nordeas andre boliglån er noget højere (altså hvis der er tale om lån der er optaget efter ejerskifte (boligkøb).
3. Siden hvornår har prisen for en vare været nogen med rådgivning at gøre?? Hvis jeg give mere for en vare i Irma end fx. Netto betyder det jo ikke at rådgivningen i Irma er dårligere end i Netto!?
4. Personligt mener den dårligste rådgivning man kan give er at anbefale andragsfrihed på den finansiering der er efter realkreditlånet, især når man ser på de faldne boligpriser… Men det er en helt anden diskussion.

Onkel.