#142118
Anonym

Hej igen

Vil antage at den laveste rente du kan opnå er omkring 9 % på et forbrugslån. Du skylder ca. 50.000. (Det er svært – grundet finanskrisen – at skifte bank for tiden)

Men 12 % er acceptabelt, når lånet forhåbenlig er væk i september 2010 🙂

Når du skylder 50.000 vil din årlige merrente på ca. 3% (12%-9%)kun være
1.500 kr. (før skat) eller
1.000 kr. (efter skat)

Forsøg at opnå den lavere rente i danske bank, nordea eller eikbank. MEN hvis det ikke lykkes dig at skifte så er det altså ingen katastrofe. Dit PRIMÆR mål er at afdrage din gæld ikke at opnå lidt mere favorable rente.

Når du påbegynder studiet har du mulighed for at låne penge til en rente på 4 % (under uddannelse) og diskontoen + 1 % (efter uddannelse)

Dette favorable lån er danmarks bedste lån, hvilket jeg klart vil anbefale dig at tage hvis du kan styre det => penge skal gå det opsparing ikke forbrug.

Kan eventuelt bruges til at betale den del af lånet på de 50.000 kr. du endnu ikke har nået at tilbagebetale. Men huske disse penge skal også betales tilbage efter endt studie !!!!!!!!!

Det er dyrt at låne penge til forbrug. Gør dig selv den tjeneste at betale din gæld ud de næste 12 måneder, det vil dit fremtidige jeg blive glad for. 🙂

Næste gang du overvejer at låne penge bliver det til et hus ikke før.

Mit bedste råd herfra er : Lad vær med at låne til forbrug igen!!!!!!

Held og lykke fremover. Betragt det næste år som en enestående chance til at blive gældfri igen. – så har du også lettere ved at skifte bank 🙂