#141620
Anonym

Nej, det kan du bestemt ikke regne med!

Eksempelvis var den korte rente oppe omkring 18% i starten af 1980erne.

Flexrenten kan faktisk godt komme så højt op, hvis noget går helt skævt, eksempelvis:
a) At de mange hjælpepakker fører til til stor prisstigninger over tid.
b) Hvis der opstår problemer med kinesisk villighed til absoprtion af de massive udstedelselser af amerikanske og europæiske statsobligationer.
c) Hvis der kommer nye chok kriser på de internationale kredit- og kapitalmarkeder.

Et usikkerhedmoment er fx – kan man finde køberere til flex-obligations-auktionen i december. Det bliver den største nogensinde i Danmarkshistorien. Man har aldrig solgt så mange korte realkreditobligationer på en gang. Hvis det er tyndt med købere, så ryger flexrenten kraftigt i vejret. Den kan gå fra 2 til 6% på en måned!

Det er dog ikke sandsynligt det går så galt så hurtigt, men en flexrente på 7-10% indenfor de næste 5 år er absolut ikke udelukket.

Der er en pris for jeres omlægning, og den er, at I påtager jer en betydelig rentestigningsrisiko. En kort rente på 2,1% som vi har nu, er helt ekstraordinær i historisk sammenhæng. Årene fra 2000-2007 og 2009 har gennemgående været ekstraordinære.

Renteniveauet er ikke normalt, og det er ikke holdbart i længen.

På et tidspunkt når økonomierne kommer i vækst, så vil der komme en modreaktion i form af investorerne hellere vil holde andre værdipapirer en at investere i danske realkreditobligationer, der stort set forrentes til en nul-rente. Min vurdering er, at flexrenten på lang sigt skal op, også op over 5%.