#141508
Anonym

Meget gerne. Kapitalpensioner findes som en række konsessionsformer. Udbetalingsmetoden før og efter død afhænger af hvilken form pensionen følger. Dette kan læses af forsikringsbetingelser, som pensionsselskabet årligt tilsender.

Depotsikring er et tilbud, der som konsessionsform er blevet mere og mere populært blandt private pensionsselskaber at tilbyde virksomheder. Måske er det sket for at udgå tilfælde som dit. Desværre er det også med til at fjerne et af de smarteste elementer ved pensionsforsikringen – nemlig forsikringselementet (altså det som du kalder russisk rolette).

Forsikringselementet fungerer også i form af eksempelvis din folkepension og din atp. Det er jo ikke sådan, at hvis du dør før 65 får din familien udbetalt den folkepension og atp, som du er gået glimp af og har sparet op gennem skatter og arbejdsgivers atp indbetalinger. Pensionsopsparingens forsikringselement skal altså ses som en forsikring mod at være i live efter pension. Hvis denne (heldige) tilstand skulle indtræffe træder forsikringen til – altså, at du får udbetalt forskellige former for pension. Skulle tilstanden ikke indtræde (altså, at du dør før pension) – bortfalder forsikringen, da der jo ikke er noget (liv) at forsikre.