Forside Fora Privatøkonomi Bosat i udlandet su i Danmark? Bosat i udlandet su i Danmark?

#141460
Anonym

Egentlig synes jeg, emnet er ved at være lidt dødt, men hvis det kan glæde HalliHallo, skriver jeg gerne et indlæg, selv om jeg ikke er skattekyndig.
Det er rigtigt, at det er dyrt at pendle, og jeg tvivler på, at nogen bosætter sig i udlandet for at spare skatten af SUen. Men i Malmø er det billigere både at bo og leve, godt hjulpet på vej af den svenske kronekurs. I Øresundsregionen er der samarbejde mellem universiteter og højere læreanstalter, så det er muligt at kombinere fagene med præcis det indhold, som passer den studerende. For min datters vedkommende inkluderer det studier ved universitetet i Lund, og bortset fra, at Nordea kræver 130 kr. for at overføre penge fra min danske konto til hendes svenske, så fungerer det meste optimalt.
På universitetet er der ikke undervisning i 240 dage. Hovedlinierne er: I januar og juni er der læseferie og eksamener, i juli og august er der ferie, hvor den studerende kan tjene penge til næste studieår (medmindre han/hun følger sommerkurser eller skal til sygeeksamen i august), og endelig ryger der 2 uger ifm jul/nytår og 1 uge for påsken. Ca. 30 undervisningsuger a 5 dage betyder, at man ikke overskrider 183 dages reglen, selv om man opholder sig i landet i alle undervisningsugerne. Hvordan undervisningen er planlagt på andre uddannelsesinstitutioner har jeg desværre ingen kendskab til.