#141238
Anonym

I har båret jer dumt ad og er nu fuldkommen fastlåste i jeres situation.

Punkt 1: Med jeres indkomstforhold kan I slet ikke optage yderligere lån i banken. Det er højst tvivlsomt i hvert fald.

Punkt 2: Selv hvis bankerne skulle give jer et forbrugslån, så vil renten mindst være 12% og løbetiden vil maksimalt være 5 år (60 måneder). Dette ville give jer en ydelse på ca. 700 kr pr måned, hvis man regner bankens oprettelsesgebyrer med. I kommer altså ikke til at sidde billigere, end I gør nu, hvis i betaler 2,5% pr måned af saldoen, hos FDB.

Punkt 3: Med den nuværende rente på jeres FDB-kort vil det med et afdrag på 500 kr pr måned tage jer 12 år at få betalt mastercard gælden ud. Hvis I vil ud af gælden, så skal I sætte afdraget op til 1.000 kr pr måned, og lade være med at hæve yderligere på kortet.

Det I skulle have gjort fra start var at oprette en billig bankløsning, ala. Danske Bank 24-7, hvor i får.
* En kassekredit på 20.000 kr. uden etableringsomkostninger, rente 8,1%
* Visa/Dankort uden årligt kortgebyr.
* American Express® Card med en kredit på 10.000 kr. uden årligt kortgebyr, rente 8,1%
* Danske MasterCard Basis med en kredit på 10.000 kr. uden årligt kortgebyr, rente 8,1%

Og så skulle I have holdt jer indenfor de rammer.

Mange andre pengeinstitutter har også gode og billige løsninger til almindelige forbrugere, der ikke har forbrugslån til op over skorstenen.

Men når I med beskeden indkømst kommer op i forbrugslån i størrelsesordenen 150.000, fuldstændig uden sikkerhed i nogen faste aktiver, så bliver realiteterne en helt anderledes:
1. I kommer til at betale renter på forbrugslånet i banken på 10-17%
2. I afskæres fra alle bankens billige løsninger, som 24-7
3. I afskæres adgangen til at omlægge jeres mastercard gæld til banklån.
4. I pålægges strafrenter og højere gebyrer, hver gang i skal paniksanere jeres økonomi med et lille bevilliget overtræk eller forhøjelse af kassekreditten/forbrugslånet med 5.000-10.000.

Slutresultatet er, at I ikke kommer ud af stedet med afdragene, og hvis I kører videre med andre kontokort, som H&M, Magasing, ShellMastercard etc, så ender måske endda i fuldkommen bundløs gæld.

Træk en streg i sandet nu! Klip samlige jeres kort, inkl. dankortet og lev på konstantbasis!

For mig at se er der ikke andet at gøre end at I nu bider tænderne sammen, opgiver at flytte Mastercardgælden, og komme i gang med at afdrage til FDB. I er dog trods alt så heldige, at FDB-kortet “kun” har en rente på 17%. Mange andre mastercards ligger omkring de 30%.