#140300
Anonym

Som jeg forstår spørgsmålet, så efterlyser du, om afvisning af en efterlønsmodtager som kunde er diskrimination i lovens forstand eller om det er imod de etiske regler, som bankerne skal overholde.
Med hensyn til det første, så handler det jo hverken om køn, race, religion eller seksuelle forhold, og banken må selv bestemme, hvilke erhvervsgrupper de ønsker at låne penge til – nogen banker låner fx ikke penge til selvstændige. Men hvis der evt er tale om diskrimination i forhold til et evt. handicap, så er der måske mulighed for at forfølge denne vinkel.
Bankernes etiske regler kender jeg ikke, men jeg er sikker på, at enhver bankdirektør ønsker, at de ansatte skal behandle alle kunder i butikken respektfuldt og ordentligt. Hvis en person i banken har formuleret sig som du beskriver, så det efter min mening være overtrædelse af enhver skreven og uskreven regel.
Jeg synes, du skal skrive en klage til bankens direktør og beskrive, hvad du har oplevet og oplyse navnet på den person, du har været udsat for. Forhåbentlig får du et svar med en undskyldning. Hvis du ikke gør, synes jeg, du skal skifte bank.
Har du i øvrigt forsøgt at få et billån via bilforhandleren? Det er i mange tilfælde billigere end i banken, og især i denne tid, hvor bilsalget er i bund, kunne du måske få en god aftale.