#139886
Anonym

Selv om jeg ikke er uenig med hr. Nultopskat, synes jeg, at svaret skulle være: jeps, multo problemo. Det er ikke nemt at slippe uden om topskatten.
Vælger man at oprette en enkeltmandsvirksomhed, får man fornøjelsen af bogføringspligt, moms og årsregnskab. Man kan lade overskuddet stå i virksomheden til en forlods beskatning på 25%, men hvis man ønsker at tage pengene ud og fortsat tjener 400.000 kr. i sin offentlige ansættelse, så indgår pengene i den personlige indkomst og beskattes med den højeste procentsats. Skulle man være så uheldig at komme i Skat’s søgelys, fx fordi man “glemmer” at betale moms og skatter, dømmes der ofte “skjult ansættelsesforhold” (hvad det jo vitterligt også er), og den private arbejdsgiver kan afkræves beløb svarende til den manglende tilbageholdelse af kildeskat.
En anden mulighed er at oprette et ApS (kræver 125.00 kr. i indskud). Det giver mulighed for at udbetale op til 48.300 kr. (2009) af overskuddet efter 25% skat som udbytte til 28% beskatning – mellem 48.300 og 106.100 er satsen 43%, hvilket stort set svarer til topskatten for personlig indkomst.
En mulighed i ApS virksomheden er at udbetale hele beløbet som løn, men indsætte lønnen på en ratepension. Så skal der kun betales 8% i sundhedsbidrag. Denne mulighed findes ikke i en personligt ejet virksomhed, her må der max indsættes 30% af overskuddet på en pensionsordning.
Endelig kunne man foreslå, at der lægges lidt mere energi på den offentlige arbejdsplads i stedet for at arbejde ved siden af. På den måde kunne vi måske alle sammen slippe for topskatten en dag 🙂