#139858
Anonym

Du kunne starte med gør-det-selv metoden ved hjælp af Realkredit Danmarks boligberegner:
http://www.rd.dk/boligberegner
Man skal imidlertid ikke være alt for stensikker på, at beregnerens resultat accepteres af alle bank. Hvis bankerne tvivler på den værdi af ejendommen, som man selv foreslår, vil de bede deres egne folk – som regel det ejendomsmæglerfirma, som de samarbejder med -foretage en vurdering.
Man kan altid kontakte en ejendomsmægler efter eget valg for at få vurderet sin ejendom. Hvis man “bare” skal ha’ en vurdering, skal man sandsynligvis betale for det. Men hvis det antydes, at man er interesseret i at sælge, foretages vurderingen nok gratis. Spørg for en sikkerheds skyld først. Tilsvarende kan man henvende sig til et realkredit institut – for eksempel under påskud af at ville omlægge lån – og få en konkret tilbagemelding på hvad ejendommen er værd.
På den anden side forstår jeg ikke, hvad problemet er. Hvis banken, du skal skifte til, mener, du er teknisk insolvent, vil den – som du skriver – nok ikke modtage dig som helkunde. Men hvis du har penge til at nedbringe gælden, kan det vel gøres, når du har talt med den nye bank. Hvorfor vil du absolut være solvent, inden du kontakter banken?