#139678
Anonym

Det er et interessant tilbud der ligger via den hjemmeside. Der er nogle ting der er værd at bemærke:

1) Lånet er tilsyneladende kun tilgængeligt via smykkeforhandleren. Hvis jeg tager ind på financieringsselskabets hjemmeside via deres hovedside, så kan jeg ikke optage lånet (jeg kan i hvert fald ikke finde det). Tilgængæld findes deres normale ‘åger’ lån. Det kunne tyde på at dette tilsyneladende billige lån bliver lavet med et pænt tilskud fra smykkeforhandleren, således at de kan få solgt et dyrt ur uden nedslag her i krise tider. Normalt når du køber et smykke til 20.000 kr. vil du ganske sikkert kunne forhandle dig til en væsentlig rabat. Mit bud er, at man ikke kan dette når du samtidigt skal bruge butikkens financiering. Derfor skal du i realiteten lægge den mistede rabat (på 1 til 2 tkr?) som du nok kunne havet forhandlet dig frem til, oven i omkostningen ved financiering. Og så er det ikke længere billigt.

2) Jeg kan ikke se om de anser lånet for at være fast forrentet eller variabelt forrentet. Hvis der er sidstnævnte, så står der reelt i deres forretningsbetingelser at de uden varsel kan ændre renterne til hvad som helt.

3) Jeg kan ikke se om de 15 kr. om måneden i gebyr for at få lov til at betale afdrag er med i de 849 du betaler om måneden. Men der er også et “kontogebyr…op til 59 kr”. Jeg ved ikke hvor og hvornår det kommer i spil. Men hvis det kommer fuldt ud på dette lån, så er vi reelt oppe på et 9%-lån, som du vel at mærke betaler af hele lånet, og ikke kun på restbeløbet.

4) Hvis du har makset din kassekredit, så skal du ikke låne ekstra til at købe et ur til 20.000 Kr. Det er ganske uansvarligt. Punktum. Hvis du virkeligt brænder nok for at få det ur, så bør du også kunne finde ekstra arbejde til at tjene til det ur.