Forside Fora Privatøkonomi Pension – er det klogt? Pension – er det klogt?

#139550
HalliHallo

Nej “Opgave”, jeg gør da ikke direkte grin med “Sysifos”, men når en 30-årig mand med en længerevarende uddannelse spørger om det i det hele taget er en fordel at oprette en pensionsordning, så tager jeg det ikke særlig alvorligt.

Normalt har alle eller jeg vil tro 95% af samtlige lønmodtagere har en kollektiv pensionsordning gennem deres arbejde, og når sysifos skriver at han “kun” kan afse 1500 kr. om måneden, så kan det jo ikke give nogen særlig god pensiondækning, når jeg vil skyde på at de fleste vellønnede indbetaler mindst 5000 kr. om måneden ind på en tvunget ordning, hvortil kommer for de fleste indbetalinger på en kapitalpension og eller en ratepension.

Men Syfisos har jo stillet sit spørgsmål så bredt, at det er umuligt eller vil tage meget lang tid at svare på, og det er jo nok derfor ingen gør det.

Jeg vil opfordre Syfisos til at redegøre lidt nærmere for hans pensionsbehov, især hvis han har familie, som han gerne vil sikre ved dødsfald, men en almindelig invalideforsikring i tilfælde af nedsat arbejdsevne vil jeg råde ham til få tegnet enten separat eller sammen med pensionsopsparingskontoen, idet der som bekendt er et hav af muligheder.