#139366
Anonym

Et par gode råd:

1. Lad være med at afdrage ekstra på studielånet, hvor efter-skat renten er tæt på nul. Spar i stedet op til lidt udbetaling på andelsboligen. I dag ser bankerne gerne at man kun låner 95% ejerboligens værdi (Noget tilsvarende gør sig gældende for andelsboliger).

2. Ja, du kan formentlig godt låne, men det beror på en individuel vurdering i forhold til den konkrete andelsbolig du påtænker at købe. Hvis du køber i en ABF med afdragsfrie flexlån, skal der være plads til en fremtidig ugunstig udvikling i den korte rente. Du skal kunne præstere et boligbudget, hvor du efter boligkøbet og med adragene på andelsboliglånet har mindst 6.500 i rådighedsbeløb pr måned (9.500 for et par uden børn).

3. Hvis de sidste 2 år har opbygget en god kredithistorik i Danske Bank vil jeg advare dig mod at skifte før du i det mindste har fået et lånetilbud fra banken. Tit kan man faktisk låne lidt mere i den bank, hvor man er kendt for god forbrugshistorik end i en helt ny bank. Når man kommer ind fra gaden med en studiegæld på 150.000 så har det immervæk en vis betydning, om banken har kendskab til den daglige økonomi eller ej. Det er alt andet lige lettere at skifte bank (og opnå et godt tilbud) hvis du stiller med, lad os sige, 250.000 til kontant udbetaling.