#138926
Anonym

Hej

Hvis du ikke har kunnet tilbagebetale din gæld, og banken har tilbudt dig en rente på pålydende 12%, så lyder det ikke som en dårlig rente, for det lyder umiddelbart som om, at du måske ikke er den bedste kunde set med bankens øjne.

Hvis din rente er 12%, som tilskrives kvartalsvist, og gælden er på 350.000 kr., og det er som en kassekredit, så der hvert år betales 42.000 kr. i renter, og så er der end ikke betalt ned på gælden. Så selvfølgelig kan dine 2.500 kr. pr. md. ikke dække, da det svarer til 30.000 kr. pr. år. Så med en månedlig betaling på kun 2.500 kr., så vokser din gæld.

Det er i øvrigt helt normalt i banker, at renten på kassekreditter tilskrives pr. kvartal. Når man skal betale renter oveni afdraget, så er det selvfølgelig for, at du skal kunne komme af med din gæld. Netop da renten er betaling til banken, mens afdraget er nedbringelse af selve gælden.

Det er ikke heldigt at ryge til inkasso – for havner du i RKI, og så er mange “døre” lukket for dig. Du vil f.eks. ikke kunne oprette en mobiltelefonabonnement. Banken vil også kunne foretage udlæg i din bil, hvilket betyder, at de reelt kan sælge den og bruge provenuet til at nedbringe noget af din gæld. Så måske du skulle tale med banken igen om en anden løsning. Måske du kunne få et ekstra arbejde?, sælge bilen?, så du kan afvikle med et større beløb på din gæld. Måske der er andre poster i dit budget, som du kan fjerne/ændre på?

Pøj – pøj

MVH/Nuser