#138328
Anonym

Prisfaldene på almindelige parcelhuse er stort set ikke begyndt endnu udenfor Købanhavnsområdet.

Hvor lejlighederne på nuværende tidspunkt er faldet 30% i København og 25% i Århus, er parcelhusene stort set ikke faldet udenfor København.

Følgende vil udøve et kraftigt pres på parcelhusene i alle større byer så som: Randers, Viborg, Silkeborg, Skanderborg, Vejle, Slagelse, Køge, Vordingborg etc. You name it!

1. Arbejdsløshenden stiger fra 50.000 – 170.000, hvilket medfører massivt bortfald af boligefterspørgsel.

2. Ejerlejlighederne er faldet så meget at fødekæden er brudt. Folk har ikke friværdi med fra lejlighederne, som de kan finansiere parcelhuskøbet med. Resultat = bortfald af efterspørgsel, som presser priserne.

3. Renten er lige nu ultra lav. Flexrenten ligger på 2,9%. Dette er uholdbart i længden. I takt med den finansielle krise ebber ud, og er igen kommer lidt gang i produktionen, så stiger renten. En normal flexrente er omkring 5% og en normal lang boligrente er omkring 6%. Den rente vi har oplevet de sidste 10 år er ikke udtryk for normalen.
Resultat: Bortfald af efterspørgsel og prisfald.

Jeg tror på bunden nærmer sig for ejerligheder, men er samtidig ret overbevist om at parcelhuse (også i provinsen) står til en koporlig prisafklapsning. De heldige områder kan nøjes med et fald på 20%. De værst ramte områder vil opleve samlede prisfald på 50%.