#138208
Anonym

Zeus,

Personligt tror jeg, at tankegangen hos politikerne er “skatteydernes penge kan vi bruge som vi har lyst til”, fordi sådan har det jo været i flere hundrede år. Politikerne er desuden stærkt præget af den keynesiaske økonomimodel, hvor staten kan bruge midler til at “få gang i økonomien”.

Udover det, har de ikke fantasi til at forestille sig et andet system, f.eks. guldfoden, fordi det lægger beslag på deres muligheder for at bruge penge de ikke har.

Samtidig har vi en finanssektor som har fundet ud af, at det er let at stille sig op hos politikerne og bede om penge. Politikerne elsker magt og når Danske Banks direktør kommer på besøg, bliver de sikkert våde i bukserne.

Det smarte ved dette:

* hvis det fejler med bankpakkerne + kapitalindsprøjtning i økonomien, kan de skyde skylden på finansfolk “kapitalismen er slem, kom til os, så får I det bedre”. De får dermed støtte til deres stat

* hvis finanskrisen mindskes, vil folk tro, at det politikerne gjorde, var rigtigt. Hvad der dog sker er, at markedet vil rette sig op af sig selv, men det tror menigmand jo ikke. Her scorer politikerne så igen.

Dog tror jeg, at med en tråd som denne og den øgede bevidsthed om de finansielle strukturer, vil folk begynde at forstå det hele lidt bedre.

Igen må vi huske neptuns råd: forstå penge, tænk på jer selv først og fremmest og gør hvad I kan for at navigere i det finansielle landskab med ponzischemes, fiatpenge mm.