#382963
ViktorLA

Hej,

Mange tak for svaret. Det er også sådan vi forstår det. Jeg har skrevet med min bank og sendt dem artiklen. De skrev tilbage at det var interessant læsning men at det ikke er “en løsning vi for nuværende anbefaler eller finansierer. Der kan f.eks. være usikkerhed om hvordan det vil blive opfattet skattemæssigt, når der overdrages en stor andel fra forældre til barn."

Derefter forklarer jeg dem at der jo ikke skal overdrages nogen andel mellem mig og mine forældre. Vi skal blot godkendes til et nyt lån, hvor vi begge hæfter. Og at de på den måde “kautionere" for mig.

De skriver: “For at du kan købe lejligheden vil det være nødvendigt at du er færdiguddannet og har fået en lønindkomst af en vis størrelse. Du beskriver ejerforholdet med 95% til dig og 5% til dine forældre. Dine forældre skal dog hæfte for hele lånet. Vi anbefaler ikke i Nordea “kaution". Det vil være nødvendigt at din egen økonomi kan bære at købe lejligheden."

Har jeg forklaret mig dårligt til dem? Eller skal jeg forsøge mig med en anden bank?
Jeg kunne ligeså godt betale 7000 kr. om måneden af på et lån og så eje lejligheden, fremfor at betale det samme i husleje til mine forældre.

Skriv meget gerne hvis der er noget jeg misforstår. Og endnu engang tak for svaret, vi er godt klar over omkostningerne ved ejerskiftet.

Bedste hilsner Viktor