#138142
elkaya

Ja, handling eller mangel på samme er jo netop kendetegnene for forskellene mellem den demokratiske proces i EU og USA.

EU skal nok med medlemslandenes særinteresser in mende lykkes at skabe en situation med årtiers deflation ligesom Japan gjorde det med deres lammende konsensus gen.

ECB holder stædigt renten og EURO kursen højt oppe alt i medens Europas borgere og virksomheder forbløder økonomisk. Det kan kun skabe deflation. Forbrugerne har fået frataget købelysten og måske også købeevnen. Virksomhedernes sidste krampetrækninger er at nedsætte priserne på trods af stadigt faldende omsætninger for at lokke kunderne til.

De mange hjælpepakker fylder overvejende i den finansielle sektors pengekasser, hvor de forbliver fordi alt andet vil medføre deres egen undergang ved fortsat udlån over tilsvarende indlån.

Det er pagten mellem politikerne og den finansielle sektor som ses træde i kraft.

For at de politiske visioner og løfter til vælgerne om vækst kan indfries gives den finansielle sektor frie tøjler mod at politikerne så holder hånden under den finansielle sektor med offentlige midler, når det som alle ved vil ske, faktisk også indtræder.

Det er en laize faire holdning uden sidestykke for at politikerne skal kunne brøste sig selv af deres selvskabte vækst takket være deres politiker. Fis i en hornlygte er hvad det er.