#137872
elkaya

Ikke et hjemligt eksempel, men dog et eksempel hvordan politikere og embedsmandsværket tænker:

CITAT

Seismolog advarede med højtalervogne før jordskælv

Flere uger før jordskælvet i Italien drønede en seismolog rundt i middelalderbyen L´Aquila med højtalervogne og advarede om at en katastrofe var på vej.

Af Birgitte Marfelt, mandag 06. apr 2009 kl. 15:29

I dag fortryder han det nok – borgmesteren for den jordskælvsramte by, L’Aquila. Måske kunne han have reddet mange liv, hvis han ikke havde været forhippet på at lukke munden på den italienske videnskabsmand og seismolog, Gioacchino Giuliani.

I nat blev L’Aquila ramt af det jordskælv, som Giuliani forudså midt i januar, da de første rystelser i regionen kunne mærkes. Foreløbig er 50 mennesker dræbt og 50.000 gjort hjemløse.

Efter at seismologen offentliggjorde sine advarsler på internettet, kørte flere varevogne med højttalere rundt i middelalderbyen og advarede befolkningen og anbefalede, at husene blev evakueret, hvilket, ifølge Reuters, gjorde byens borgmester meget vred.

Borgmesteren meldte seismologen til politiet, men selv efter at det lokale civilforsvar for en uge siden havde holdt møde med forskere om risikoen for jordskælv, var konklusionen, at rystelserne var helt normale for området, og at der ikke var nogen grund til alarm.

Også lederen af det nationale Geofysiske Institut, Enzo Boschi, afviser Gioacchino Giulianis forudsigelser.

Han mener, at problemet i stedet er, at de italienske myndigheder har undladt at tage nødvendige forholdsregler, selv efter at Italien har haft flere tragiske jordskælv. Han mener simpelthen, at det er en del af den italienske kultur ikke at tage forholdholdsregler.

KILDE: http://ing.dk/artikel/97720-seismolog-advarede-med-hoejtalervogne-foer-jordskaelv

CITAT SLUT

Folks sikkerhed er af mindre betydning end de økonomiske konsekvenser for byen, for egnen, dens virksomheder, dens turisme osv. så uanset prisen: Keep smiling – the show must go on.