#380533
morsdreng

Når du overtager en bil for restgælden, skal gælden naturligvis indfris når og hvis bilen bliver totalskadet. Du kan alene kræve at forsikringsselskabet udbetaler et evt. et overskydende beløb til dig efter at gælden er indfriet, forudsat at bilen er indregistreret og forsikret i dit navn..

Finansieringsselskabet har ydet lånet med pant i en bil, hvorfor skulle det acceptere at sikkerheden for lånet ”overflyttes” til en motorcykel, som ejes af en helt anden person end den totalskadede bil?

Hele ideen med at få pant i en bil er, at panthaver er sikker på at få værdien af bilen hvis den sælges eller bliver totalskadet. Det gælder uanset om bilens nuværende ejer/køber/du kender til gælden eller ikke.

Dit indlæg kunne dog tyde på, at bilen ikke er blevet indregistreret og forsikret i dit navn og at du ikke har overtaget gælden til finansieringsselskabet. Forholder det sig således, har du været ”bruger” af en bil, der formelt stadig var ejet af din ven med risiko for, at han kan sælge bilen og hans evt. kreditorer foretage udlæg i denne.