#137454
Anonym

Jeg mener det er for nemt for jer at sidde her, og skrige op om dårlig rådgivning.

I har også selv et ansvar.

Hvilket fornuftigt menneske vælger at stole fuldkommen blindt og ukritisk på en “sælger" i en eller anden lille snollet lokalbank uden den store ekspertice ?

Man skal ALDRIG købe et produkt, som man grundlæggende ikke forstår hvad er.

Når du hører banken vil sælge dig en “Scandinotes obligation", så er det første spørgsmål, der melder sig: “Hvad i alverden er det for noget? Jeg har ikke hørt om Scandinotes før".

Så spørger man bankrådgiveren?
1. Er det en statsobligation ? … NEJ
2. Er det en realkreditobligation ?… NEJ
3. Er det en virksomhedsobligation?… NEJ
4. Er det en form for virksomhedsobligation med statsgaranti, fx ala de obligationer Sund og Bælt A/S udsteder for at finansiere storebæltsbroen? …Svaret er også nej!

Jammen hvis det ikke er en traditionel obligation, hvad pokker er det så?

5. Er det en aktie … NEJ
6. Er det et investeringsforeningsbevis … NEJ

Her bør bankkunden så tænke: “nu kender jeg ikke flere almindelige produkter".

Hvis det ikke er et almindeligt produkt, så må det være et kompliceret produkt, og med komplicerede produkter, følger typisk komplicerede risikostrukturer.

Hvad pokker er det så, du vil sælge, spørger du nu så din bankrådgiver?

Hvis bankrådgiveren så begynder at tale om: Asset Backed Securities, Senior og Junior Trancher, så bør alarmklokkerne naturligvis begynde at ringe. Alene det, at produktet lyder indviklet og ugennemskueligt, bør få dig til at træde et skridt tilbage og tænke: Enten skal jeg søge mere information på det her, eller også skal jeg vælge noget simplere, fx en statsobligation. Det forstår jeg hvad er.

Hvis bankrådgiveren begynder at “væve" og ikke rigtigt kan forklare dig, hvad det egentlig er for en type obligation, da bør du konkludere, at bankrådgiveren ikke forstår hvad det er han sælger, og ligeldes sige pænt nej tak.

Hvis bankrådgiveren begynder at forklare dig, at Scandinotes en kollateraliserede gældsobligation baseret på efterstillede lånekapital til regionale banker, sparekasser og andelskasser i norden, som udstedes af HSH Nordbank AG, bør du naturligvis spørge lidt ind til risikoen.
– En bank er en virksomhed, og virksomheder kan gå konkurs. Hvad sker der, hvis de banker man låner ud til ikke kan betale?
– Hvad betyder det at lånekapitalen er efterstillet… efterstillet efter hvad?
– Forstår jeg overhovedet, hvad bankrådgiveren her siger? Hvis ikke hvorfor så købe produktet?

Helt ærligt, der er masser af steder en ganske almindelig bankkunde burde se advarselslamperne blinke!

Blind tillid til bankrådgiverne er STUPIDITET på højt plan!

Det er så himmelråbende dumt, at I fortjener at tabe hver en krone folkens!