Forside Fora Privatøkonomi Er Jyske Bank presset af Finanskrisen ? “Jyske Bank i frontalangreb på Mybanker” Er Jyske Bank presset af Finanskrisen ? “Jyske Bank i frontalangreb på Mybanker”

#137082
LMA

Jeg tror bestemt ikke Jyske Bank er presset af finanskrisen, i det hele taget har Jyske Banks frustrationer vel intet med finanskrisen at gøre.

Først og fremmest må jeg hellere slå fast, at jeg ikke er ansat i Jyske Bank.

Jeg har dog forståelse for Jyske Banks frustrationer, men er også ganske uening i Jyske Banks måde og håndtere frustrationerne på. De har helt klart brug for en spin-doktor.

Jyske Banks problem er jo, at de ikke er en discount-bank, og deres umiddelbare segment er således ikke den prisbevidste forbruger. Jyske Bank har qua deres strategi med runde borde og bordfodbold valgt og differentiere sig fra de billigere internet banker m.fl.
Dvs. Jyske Bank anvender ikke prisparameteren når de forsøger og skaffe kunder, de fokuserer på deres alternative fremfærd – herunder indretning, men ligeledes den deres personlige rådgivning, deres brede produktpalet m.m. (Se de 7’er – Product, Price, Place, Promotion m.fl.)

Er man ikke interesseret i den differentierede bank – må man blot finde en anden bank. Det er et valg, og det er fuldt legalt – tror faktisk heller ikke Jyske Bank ønsker en markedsandel på 100%.

I og med Jyske Banks strategi ikke vedrører discount-priser, skulle de derfor have brugt deres TV-tid på og fortælle hvorfor de er dyrere end andre banker, og eventuelt fokusere på deres gennemsnitssatser blandt almindelige danske privatkunder.

Rentespændet er et udtryk for, at de med god samvittighed kan kræve hele 18-20% fra deres dårligste og mindst kreditværdige kunder. Det er formodentlig en meget begrænset gruppe kunder der betaler denne sats, og kendetegnet ved dem er sikkert at de er nødlidende, RKI-registreret m.m.

Hvad angår Mybanker, og deres prissammenligningsdatabase, da vil jeg give Jyske Bank ret i, at der er plads til forbedringer. Det er useriøst og reelt ubrugeligt og opgøre en banks priser med baggrund i et rentespænd. Igen bør man tage udgangspunkt i den gennemsnitlige danske privatkunde – og finde ud af hvad der rent faktisk betales.

Men alt i alt – Jyske Bank har brug for en spin-doktor.