Forside Fora Privatøkonomi Vi får et kæmpe krak der vil overgå 1929 Vi får et kæmpe krak der vil overgå 1929

#136868
Anonym

Danskerne er vilde med at investere i guld og sølv
“Når der er uro på aktiemarkederne, bliver investorerne mere konservativ,” siger børsmæglerselskab.

Nedturen på finansmarkederne har fået danskerne til sætte deres sparepenge i guld og sølv, viser tal fra online-børsmæglerselskabet Etrade ifølge Ritzaus Bureau. Danskernes handel med de ædle metaller er steget med 40 procent i første kvartal af 2009 i forhold til sidste år.

“Når der er uro på aktiemarkederne, bliver investorerne mere konservative. Vi så allerede i 2008, at guldkursen flere gange var meget tæt på at komme op på 1.000 dollar per ounce. Og hvis den nuværende uro på finansmarkederne fortsætter, vil det være naturligt, at mønstret gør ligeså,” siger Jens Høyer, administrerende direktør for Etrade, ifølge Ritzau og fortsætter:

“Selvom lande ikke længere polstrer deres nationalbanker med store guldreserver, har guld ikke mistet sin unikke position. Lidt karikeret kan man sige, at guld er verdens eneste universalvaluta. Har du guld, har du købekraft overalt.”

Engang var den danske krone også bundet op til guldet, men det ophørte, da politikerne fandt ud af, at de havde større frihed til at øge statens forbrug på bekostning af borgernes opsparing med nutidens papirspenge.

ole@180grader.dk